קבלו הצעת מחיר

פרסום מודעת אזכרה בעיתון

מודעת אזכרה

כשאדם קרוב ויקר הולך לעולמו, הלב מתאבל. מצב הרוח נעשה שפוף ותהליך התאוששות או החלמה רגשית נדרש. בחלוף הזמן, מתחילים לחזור לשגרה, אך אין זאת אומרת שאנו שוכחים את מי שהלך ואיננו עוד עימנו. בחלוף פרקי זמן מסוימים נהוג לקיים אזכרה. כך למשל כעבור שנה, מקובל לציין את יום השנה לפטירה ולפני כן, מקובל לציין את ה"שלושים" (גילוי מצבה). מסתיימת לה שנה לא פשוטה ועל ידי מודעת אזכרה מאפשרים לכל מוקירי זכרו של האדם, קרובים ורחוקים, לחלוק כבוד ולהיזכר ביחד. מקובל להתכנס בבית עלמין אך יש שממשיכים משם גם לבית הכנסת או לבית הקרובים שעורכים את האזכרה.

ישנן דרכים רבות לפרסום מודעות אבלות ומודעות אזכרה וקיימות כמה פלטפורמות שנזכיר רבות מהם בהמשך. אך מה שחשוב לפני כן זה להבין איך מפרסמים מודעות אזכרה. כדי להזמין פרסום מודעת אזכרה בעיתון או בפלטפורמות אחרות, מקובל להיעזר בחברה שמתמחה בפרסום מודעות מהסוג הזה. צוות מקצועי יכול לסייע בניסוח המודעה, בעיצוב, במציאת המילים הנכונות או בשיפור ניסוח שכבר חשבתם עליו. במידה וחיברתם ניסוח של מודעת אזכרה אישית, יוכלו לסייע לכם עם הגהה וגם כל שלבי ההפקה, עד שהמודעה רואה אור ומודפסת.

מכיוון שאנו חיים בסביבה טכנולוגית, ניתן לפרסום כיום מודעות אזכרה בדרכים שונים. וכאשר בוחרים בדרך אחת מסוימת, זה לא אומר שמוותרים על דרכים אפשריות אחרות. מקובל מאוד לפנות לחברות המתמחות בפרסום מודעות אבל ואזכרות ולשמוע מהן על אפיקים שונים שמשמשים לצורך פרסום מודעת אזכרה. ככלל, נוכל להזכיר כמה דרכים שנחשבות לנפוצות מאוד. דרך אחת היא לפרסם את המודעה בעיתונות. תחת כותרת רחבה זאת ניתן לציין עיתונות מקומית ועיתונות ארצית. עיתונים מקומיים, מקומונים, עיתונים מקצועיים ולעיתים גם מגזינים יכולים להוות במה ראויה ומכובדת לצורך פרסום מודעת אזכרה. יחד עם זאת יש גם במות או פלטפורמות אחרות.
אנשים ומשפחות שאיבדו את היקרים להם נוהגים לתלות מודעות אזכרה בסמוך לבית, בלוחות מודעות סמוכים. לעיתים מציגים את המודעות הללו גם במקום עבודה או בארגונים שונים שבהם הנפטר או הנפטרת היו פעילים. ובעידן הדיגיטלי, אפשר לפרסם את המודעה גם בפלטפורמות דיגיטליות. באתר אינטרנט, באתרי מדיה של עיתונים שונים, במגזינים מקוונים וכן ברשתות חברתיות. נהוג להשתמש בכמה פלטפורמות, במיוחד כאשר רוצים שהמודעה תוצג ותתקבל בפני אנשים רבים, לעיתם מאזורים שונים בארץ.

על פי מנהגי הדת היהודית, נהוג לקיים אזכרה רשמית במסגרת גילוי המצבה. זהו המועד שבו קוראים קדיש וניתן לשאת הספדים, להדליק נר ולהניח אבנים על הקבר הטרי. את המודעה צריך להזמין לפחות ימים ספורים לפני כן, על מנת שתעוצב, תעבור הגהה ותופץ לפי הצורך ובתפוצה הרצויה. אזכרה ניתן לבצע גם בשנים הבאות, כאשר מקובל לראות בכך את יום השנה. על פי המקובל, יום זה קיבל את השם יארצייט, שהתגלגל משפת האידיש גם לעדות ישראל האחרות.

באילו עיתונים לפרסם מודעת אזכרה

גם כיום, עדיין יוצאים לאור בישראל הרבה מאוד עיתונים. רובם מודפסים בשפה העברית אך לא כולם. חלקם בתפוצה ארצית ויש בהם כאלה שמחולקים בחינם כמדיניות או במסגרת מבצעים שונים. בדיוק כמו פרסום מודעת אבל, סביר להניח שכאשר מגיע הרגע ואתם רוצים להכין מבעוד מועד מודעת אזכרה, תתנו את הדעת לשאלה, באילו עיתונים רצוי או כדאי לפרסם. מדובר כמובן בהחלטה אישית, אך אפשר להביא בחשבון כמה כללים.
תפוצה
ישנם עיתונים שתפוצתם רחבה במיוחד ובהם כדאי לפרסם אם רוצים ליידע לגבי האזכרה ברמה ארצית ובהיקף נרחב.
אזור
עיתונים מסוימים נחשבים לפופולריים באזורים מסוימים בארץ. אם רוצים ליידע אודות מודעת האזכרה באזור מסוים, חפשו את העיתון הפופולרי באותו אזור.
מגזרים
עיתונים מסוימים פונים למגזרי אוכלוסייה בעל מאפיינים ממוקדים. אם רוצים ליידע לגבי האזכרה בקרב מגזר מסוים, כדאי לבחור את העיתון המקובל בקרב מגזר או עדה רלוונטיים.
מנויים
אם הנפטר, בני משפחתו או רבים מחבריו היו או הינם מנויים על עיתון זה או אחר, תהיה זו החלטה הגיונית לפרסם מודעת אזכרה בעיתון הזה.
שפה
בישראל מפורסמים כיום עיתונים בשפות שונות ובעיקר, עברית, רוסית, ערבית ועוד. מודעת אזכרה ניתן לפרסם בכל שפה שרוצים, ועדיף להתאים את השפה לשפה המועדפת על קוראי העיתון. במידת הצורך, ניתן כמובן לפרסם מודעה ביותר מאשר שפה אחת או לפרסם מודעה דומה או זהה, בכמה שפות.

איך כדאי לעצב מודעת אזכרה ?

מודעת אזכרה, בין אם תפורסם לקראת יום ה-30 לפטירה ובין אם תפורסם לקראת יום השנה לפטירה, יכולה לקבל עיצובים שונים. אין כלל מחייב לעיצוב של מודעה מהסוג הזה, אולם לרוב זו לא תהיה מודעה צבעונית או עם יותר מדי גרפיקה. מאוד מקובל לבחור קו נקי, מכובד, ולתאר כל מה שצריך בצורה נהירה וישירה. נהוג לעצב מודעות נהירות, עם מסגרת, כאשר הדגשים נעשים על ידי בחירת גופן וגודל האותיות. ניתן למצוא מגוון רחב של מודעות אזכרה שפורסמו במהלך השנים ולהתרשם מהעיצובים. אפשר כמובן לפנות לחברה שמתמחה בפרסום מודעות מהסוג הזה, במדיות השונות ובפלטפורמות מכל הסוגים. שם יכולים לעצב עבורכם כל סוג של מודעה, לכבודו ולזכרו של אדם שנפטר.

אילו פרטים נהוג לציין במודעת אזכרה ?

כאשר יהודי הולך לעולמי, נהוג לשבת שבעה ולחזק את המשפחה בניחום אבלים. ישנם רבים שנוהגים לשאת דברים, לומר הספד ולציין בבית העלמין את מעלותיו של הנפטר, את מידותיה הטובות של הנפטרת וכן זיכרונות שונים שמייצגים את האישיות והדמות האישית או הציבורית. גם במודעת אבל ישנם מנהגים, אך אין חוקים מחייבים. קיימים כמה פרטים שנהוג לציין במודעות של אזכרה:
תאריך
במודעה נהוג לציין את תאריך האזכרה. את התאריך נהוג לציין כיום בשבוע, תאריך לועזי ותאריך עברי. במקום מרכזי נהוג לציין גם באיזו אזכרה מדובר, כלומר אזכרת השלושים, יום השנה הראשון או שחלפו כך וכך שנים מאז הפטירה.
שם הנפטר/ת
בגופן מוגדל, על פי רוב, ובמרכז או בחלק העליון של המודעה יצוין שמו של הנפטר או שמה של הנפטרת (בתוספת הציון ז"ל, עבור יהודים). לעיתים מציינים גם את הכינוי של הנפטר, כאשר הוא היה מוכר בכינוי זה ברבים (נהוג לציין זאת בסוגריים).
מקום האזכרה
רוב, האזכרה מתקיימת בבית עלמין. אי לכך, יצוין מקום האזכרה, שם בית העלמין ולעיתים מיקומו וכן שער כניסה אם זה רלוונטי. תצוין גם שעת ההתכנסות באותו המקום.
פרטים מיוחדים
אפשר להוסיף פרטים נוספים, אך אין חובה כזאת. לדוגמא, ניתן לציין תואר כבוד או הישג מיוחד או תפקיד שמילא או מילאה הנפטרת בחייהם.
חתימה
בתחתית המודעה לרוב תובא חתימה. לדוגמא, "המשפחה" או "המשפחה המתאבלת" וכיוצא בזה. במידה והמודעה מוזמנת או נעשית בשיתוף גורם מסוים, ניתן להוסיף שם של ארגון, עסק או לוגו. על פי רוב, פרטים כאלה לא יובלטו.

עוד על מודעת אזכרה

יום השנה לפטירתו של אדם הוא ציון דרך מכונן עבור המשפחה והקרובים. שנת האבל הראשונה היא שנה מאתגרת המציבה בפני קרובי הנפטר אתגרים רגשיים רבים, יחד עם הצורך להסתגל למצב החדש שנכפה עליהם. גם בשנים הבאות לאחר שנת האבל, מתמודדים המשפחה והקרובים עם החלל שנותר. פרסום מודעת אזכרה בעיתון הוא עניין רגיש המצריך סבלנות והקפדה על כל פרט ופרט. לכן, מעדיפות משפחות רבות לפנות למשרד פרסום המתמחה בפרסום מודעות מסוג זה, על מנת לקבל ייעוץ בנוגע לניסוח ולעיצוב המתאימים.

במידה ואתם מתלבטים בנוגע לפרסום מודעת אזכרה בעיתון ותוהים מה הבדל בין סוגי המודעות השונים ומהי הדרך הפשוטה ביותר לפרסם – ריכזנו עבורכם את כל הפרטים החשובים.

מה ההבדל בין מודעת אבל למודעת אזכרה?

אחת מדרכי ההתמודדות עם אובדן היא חלוקת כבוד לנפטר באמצעות פרסום מודעת אזכרה בעיתון. בשונה ממודעות אבל המבשרת על פטירת הנפטר, מודעת אזכרה הינן מודעות יידוע, המעדכנות את מעגל המכרים של הנפטר על מנהג העלייה לקבר כחלק ממסורת הדת. בנוסף, מודעות אזכרה מציינות עלייה לקבר לאחר חודש (30 יום) מקבורת הנפטר, אזכרה לאחד-עשר חודשים ואזכרה שנתית. מודעות אלו מתפרסמות גם ע"פ נוהג מסורתי בראש חודש ניסן וכדומה. 

כמו כן, בחלק מהמקרים מתפרסמות מודעות אזכרה בתוך בית האבלים או בקרבתו באותה שכונה. מרבית המשפחות האבלות או הקרובים יוצרים עימנו קשר לצורך פרסום מודעת אזכרה לצורך תזכור הציבור גם במידה וזו אזכרה של אישיות ידועה בקהילה או ארצית.

באיזה עיתונים כדאי לפרסם מודעת אזכרה?

בדומה לפרסום מודעת אבל בעיתון, המטרה העיקרית של פרסום מודעת אזכרה בעיתון, היא קבלת חשיפה בתפוצה רחבה. לכן, מעדיפות מרבית המשפחות לפרסם את המודעה באחד מהעיתונים הארציים הנפוצים בישראל. פרסום מודעת אזכרה בישראל היום היא אחת מהדרכים המועדפות לקבלת חשיפה בקרב קהלי יעד שונים, שכן העיתון מחולק בחינם במאות אלפי עותקים בתחנות הרכבת, בצמתים מרכזיים ובפינות הרחוב.

בחלק מהמקרים, מעדיפה המשפחה לפרסם מודעה אזכרה בעיתון עליו מנויים בני המשפחה וחבריו של הנפטר. פרסום מודעת אזכרה בעיתון הארץ היא דוגמא מצוינת לקבלת חשיפת בקרב קהל יעד ממוקד, בעיתון הנהנה מקהל מנויים ותיק ונאמן.

פרסום מודעת אזכרה בלחיצת כפתור

בניגוד לימים עבור בהם פרסום מודעת אזכרה בעיתון היה הליך מסורבל וארוך, כיום ניתן לבצע פרסום תוך דקות ספורות באמצעות הסמארטפון או המייל.

במידה ואתם צריכים מודעה במלאת שלושים או מודעה במלאת שנה, מוזמנים לפנות אלינו. תוכלו לבחור דוגמאות למודעות אבל בעיתון שיעוצבו על ידנו. כדי לעצב מודעה אזכרה בולטת, עם תשומת לב ושונה משאר המודעות: צוות הסטודיו שלנו ב"מודעות 24 שעות" מנוסה בעיצוב גרפי ייחודי ויודע להתאים לכם את כל סוגי מודעות האבל, משפחתיות, תנחומים וצער בעיתונים. כמו כן אנו מספקים מודעות אזכרה בשפה הערבית, אנגלית ורוסית.

צוות מודעות 24 שעות זמין עבורכם לפרסום מודעות אבל, מודעות משפחתיות ומודעות אזכרה מכל סוג שהוא ובכל שעות היממה. מודעות 24 שעות היחידים שעובדים עם כל העיתונים ועם כל האתרים בישראל.

לפרסום מודעת אזכרה בפורטל אנדרטה לזיכרון והנצחת נפטרים ללא עלות, לחצו כאן.

דוגמאות לפרסום מודעת אזכרה:

מאמרים נוספים על פרסום מודעות בעיתונים

פרסום בעיתון שערים

פרסום בעיתון שערים העיתון מופץ לקבל הדתי. העיתון מופץ בימי שני ב 32000 העתקים.ניתן לפרסם מודעות בכל הגדלים ומכל הסוגים.   לפרטים נוספים פנו ללינוי 058-7800970

קרא עוד »

פרסום בעיתון ריקלמה

פרסום בעיתון ריקלמה פרסום בשפה הרוסית העיתןן מופץ בכל שבוע בתפוצה ארצית בשפה הרוסית ניתן לפרסם את כל סוגי המודעות. נהוג לפרסם מודעות משפטיות /

קרא עוד »

פרסום בעיתון שווה פרסום

פרסום בעיתון שווה פרסום מופץ בעפולה והסביבה ניתן לפרסם בכל שבוע נסגר ביום שלישי לפרסום בסופ"ש לפרטים 1800-800-724 דוגמאות לפרסום בעיתון שווה פרסום

קרא עוד »

פרסום מודעה פוליטית

פרסום מודעה פוליטית בעיתון ניתן לפרסם בכל יום מודעה פוליטית החל מהיום למחר. נהוג לפרסם בעיתונים ידיעות אחרונות ,ישראל היום ,גלובס ,מעריב ,דה מרקר ,כלכליסט

קרא עוד »